Kommentar skickad till SvD med anledning av artikel om DHL

Läste en artikel i dagens(7/5) SvD om DHL:s miljöfiasko.

DHL hade önskelista om fler järnvägsvagnar för gods, att tågen skulle gå oftare m m.
Skrattretande…

Brinova skall för DHL:s räkning bygga ett jättelogistikcentra i Burlövs kommun. Man skall ianspråktaga ca 30 Ha av Europas allra bästa åkermark. Logistikcentrat skall trafikeras av ca 1700 lastbilar/dygn!!!

Man bygger på en plats där det ej heller i framtiden går att integrera terminalen med godstrafik på järnväg. Ett så stort logistikcentra kommer sannolikt att ha stor betydelse för hur godstrafiken i framtiden kommer att se ut. Hade man byggt på en plats där man kunnat integrera järnvägen i logistikcentrat hade man ju samtidigt skyndat på utvecklingen av de mycket mera miljövänliga godstransporterna på järnväg.

Men att som Ulf Hammarberg säger att DHL vill öka sina järnvägstransporter och sen bygga så att man ej kan använda och utveckla järnvägen är ju ett hån mot miljön.

Med vänliga hälsningar

Göran Göransson
Lokal representant för föreningen Den Goda Jorden

Läs artikeln här ->

,

2 Responses to Kommentar skickad till SvD med anledning av artikel om DHL

 1. Eric von Gertten 26 februari, 2008 kl 15:43 #

  Instämmer i ovan sagda –
  vi måste med åberopnde av miljöbalkens hållbar utveckling kräva fram alternativen i vilket även ett 0-alternativ skall finnas dvs bygg ingenting. Det skall som regel finnas 3 adekvata alternativ. Se gärna den överklagan jag gjort betr KVV Örtofta som tar mer än 20 ha av bästa jorden
  mvh Eric von Gertten

 2. Eric von Gertten 26 februari, 2008 kl 15:45 #

  se hur miljöministern nu krävt alternativ för gasledningen och därmed bromsat projektet
  mvh Eric von Gertten

Kommentera