Mänsklighetens resursutnyttjande överstiger jordklotets bärkraft

I bloggen ”Cornucopia? Evig tillväxt i en ändlig värld?”  kunde man läsa följande den 20 januari:

Men när vi lever över ekosystemtjänsternas egna resurser så sliter vi på ekosystemets bärkraft. Vi befinner oss i overshoot. Ekosystemets egen produktion av resurser minskar när skogar och jordbruksmark eroderar bort och blir till öken, eller bebyggs med fabriker som producerar … solceller, eller när utsläpp förvandlar rent vatten till odrickbart osv.

Läs hela bloggen här.

One Response to Mänsklighetens resursutnyttjande överstiger jordklotets bärkraft

  1. D4n 26 oktober, 2017 kl 20:46 #

    Saknar skalor på axlarna. Förstår principen i tänket. De felaktigheter jag ser är att
    1. Även de förnyelsebara energikällorna påstås vara ändliga. Jovisst. När Solen får slut på väte så… Men det är ju som alla vet slutet på livsprocesserna på Jorden.
    2. Eftersom man kan tänka sig att Wilderäng är något av en dysterkvist så undrar man ju lite kring vad som är prognos och vad som är data i figuren. Det går ju att tänka att mänskligheten styr om eller? Själv är jag skeptisk till att det sker i tid men ändå. Dystopia vore bättre namn på bloggens källa.

Kommentera