Strukturbild för Skånes projekt Samspel stad och land i Det flerkärniga Skåne fokuserar på det ömsesidiga beroendet mellan stad och land, samt hur alla delar av det skånska landskapet behöver beaktas för att regionen ska utvecklas på ett hållbart sätt.

Under hösten drar Strukturbild för Skånes seminarieserie Stad & Land igång med intressanta talare och workshops. Tillsammans med er vill vi diskutera hur den fysiska planeringen kan förbättra möjligheterna för landsbygdsutveckling och stärka samspelet mellan stad och land? Vilka hinder står i vägen och hur det är möjligt att lösa dessa?

Seminarieserien består utav sex tillfällen. Det första seminariet inleds med en övergripande och inspirerande förmiddag om vikten av att planera för det ömsesidiga beroendet mellan stad och land samt betydelsen av att inte glömma bort landsbygden i utvecklingsplaner. Sedan kommer fyra utvalda teman (Mobilitet & tillgänglighet, Boende & livmiljö, Näringsliv, kultur & turism samt Resurser & Makt) behandlas djupare vid fyra olika tillfällen där det både kommer erbjudas spännande presentationer samt workshop och diskussioner. De olika teman kopplas samman så att det skapar en helhet för att tillslut landa i ett sammankopplande seminarie-/workshopstillfälle i slutet av våren 2017.

Läs mer om datum för de olika seminarierna och hur du anmäler dig här.