Blekinge Läns tidning rapporterade den 5 april från ett möte med bondeuppropet i Ramdala och riksdagsmannen Magnus Oscarsson (KD) angående vägförslaget i Lösen Jämjö. Läs hela artikeln här.

Bondeupproret i Ramdala lever mer än någonsin. Träffen med riksdagsman Magnus Oscarsson i torsdags var bara ett led i den kraftsamling som bönderna tänker sig för att stoppa vägbygget.

– Vi tänker kämpa vidare på alla plan. Mötet med riksdagsmannen som är här och lyssnar på oss är en möjlighet att ytterligare föra fram frågan i politiken och i riksdagen. Men i övrigt är vi väl förberedda med ett eget yttrande som lämnas i dagarna och en beredskap att överklaga beslutet om vägplan när det kommer. Också på andra sätt, berättade lantbrukare Markus Karlström, en av talesmännen för bondeupproret i östra Blekinge.

Riksdagsman Magnus Oscarsson, som kommer från Östergötland, konstaterade:

– Jag får en uppfattning att de som gjort en expertanalys inte frågat de som bor här. De sitter någonstans vid ett skrivbord och tror att det här blir bra. Det är alarmerande. Jag kommer att lyfta det här igen i en fråga till infrastrukturministern när jag kommer tillbaka till riksdagen. Det är faktiskt så att alla partiet har ställt sig bakom en satsning på ökad livsmedelsförsörjning och mer självproduktion i landet, förklarade han.

– Många tror att det bara gäller berörda markägare. Men det gäller alla. För vår del är vi också inställda på att vända oss till Mark – och Miljödomstolen eftersom vägbygget kommer att påverka grundvattennivån. Sen tittar vi också på en möjlighet att gå till EU-domstolen. Det finns en så kallad europeisk landskapskonvention som tar upp det här med att bygga på värdefull åkermark, berättade Markus Karlström och markerade att böndernas strid långt ifrån var över.