Manifestation i Halmstad

Halmstad kommun, som de flesta kommunerna, förstör odlingsmarken för all framtid!

Den Goda Jorden har ordnat en manifestation i protest mot hanteringen av vår åkermark, denna gången i Halland där Halmstads kommun vill anlägga ett industriområde på 90 hektar prima åkermark . Som inspiration till manifestationen ligger indianernas ansvarsfulla tänkande inför framtiden samt deras historiska perspektiv. Vi reser indiantält och sprider kunskap om varför all åkermark kommer behövas inom en NÄRA framtid.

Idag tar välfärdsmänniskan tillgången till livsmedel för givet. Tillväxt till varje pris är målet. ”Hållbar utveckling” är dagens modeslogan, men hur hållbart är det att för all framtid förstöra åkermarken med asfalt och betong? Den oljedrogade människan skövlar regnskogen i Brasilien för att få mer åkermark samtidigt som politikerna skövlar Sveriges goda matjord.

Vad gör medborgarna!?

Plats: Kårarp, Halmstad.

Vägbeskrivning: På E6/E20 vid avfart 45 tar du Nissastigen väg 26 mot Jönköping, efter endast drygt 100 meter svänger du vänster mot Holm ca 3 km.

Manifestation Halmstad

Indiantältet i Kårarp

manihstd01.jpg

manihstd02.jpg

Här skall det bli industripark, motorvägen skymtas. Indiantältet står bakom allén till vänster.

manihstd03.jpg

Här har du motorvägen och indiantältet till höger om bilden och Halmstad skymtandes till vänster. Även här skall det bli industripark.

manihstd18.jpg

manihstd15.jpg

manihstd16.jpg

manihstd11.jpg

Lägereld utanför tältet.

img_1672.JPG

Myseld inne i tältet.